Značajan napredak u ispunjavanju obaveza iz Prelaznog sporazuma o trgovini

Bez autora
Mar 17 2013

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je u Briselu posle sastanka Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju da je Srbija ostvarila značajan napredak u ispunjavanju obaveza iz Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima između Evropske zajednice i Republike Srbije.Pozitivno je ocenjen napredak u oblasti zaštite konkurencije i dosadašnja praksa primene Zakona o zaštiti konkurencije.

Značajan napredak u ispunjavanju obaveza iz Prelaznog sporazuma o trgoviniDržavni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je u Briselu posle sastanka Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju da je Srbija ostvarila značajan napredak u ispunjavanju obaveza iz Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima između Evropske zajednice i Republike Srbije.

Ona je navela da je pozitivno ocenjen napredak u oblasti zaštite konkurencije i dosadašnja praksa primene Zakona o zaštiti konkurencije.

Kako kaže Matić, koja je i kopredsedavajući Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju EU, tokom sastanka se razgovaralo i o pitanjima državne pomoći i zaštite prava intelektualne svojine s ciljem ispunjavanja preporuka Evropske komisije.

Pored predstavnika Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija članovi zvanične delegacije Srbije su i predstavnici Ministarstva finansija i privrede, Komisije za zaštitu konkurencije, Komisije za kontrolu državne pomoći, Zavoda za intelektualnu svojinu i Kancelarije za evropske integracije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik